Söderströms julbrev 2006

Dagarna de går och går efter varandra … 2006 försvann. Ja, så känns det. Vart tog egentligen året vägen? Låt oss se…

Skidåkningen har tagit riktig fart i familjen, även Elin åker nu galant i backarna. Vi började med en favorit i repris och var en vecka i Klövsjö inklusive värdshusmiddagar. Det var precis lika bra i år som förra året. Skidsäsongen avslutades sedan med en vecka i Storhogna (vi håller oss lokalt och flyttar oss bara till andra sidan berget…) och trots att denna vecka var långt in i april så var det betydligt mera snö då än vid sportlovet. Mycket skidåkning känns som Söderströms melodi!

På sommaren höll vi oss i Sverige som brukligt. Först var barnen och Gunilla uppe i Hälsingland där vi från år hyr ett gammalt skolhus. De åkte upp i början av sommarlovet till en bra bit efter midsommar. Tillvaron är primitiv (utedass, inget rinnande vatten, vedspis), men avkopplande. För Gunilla var det dessutom en återupplevelse av barndomen, som hon tillbringade i samma skolhus (till och med samma tapeter fanns kvar). Under tiden så jobbade Peter på veckorna, men kom upp på helgerna.

Sedan var det dags för en tur till västkusten och Stockevik. Mycket båtåkande (fast inte tillräckligt enligt Peter), badande, krabbfiske och glassätande blev det. Familjen passade även på att testa tältlivet. Övernattning på en holme med fyra personer i ett tremanna tält var inte helt optimalt. Mitt i natten var hela familjen tvungen att stiga upp, ta ett varv runt tältet, för att sedan göra en omstart i sovandet. Vi kan väl säga att det har funnits nätter vi sovit mer…

Hanna har nu efter lång väntan äntligen börjat skolan (förskolan). Hon har hamnat i en fantastisk klass och superbra förskolelärare och fritidspersonal (4 män och 2 kvinnor bara det är unikt). Mycket sång och spelande fyller dagarna, vilket inte kunde ha blivit bättre! Tankarna har istället flugit iväg till hur det skall gå för Elin som redan kommande höst börjar på förskolan. Oj oj vad tiden går.

Gunilla blev klar med sin rektorsutbildning lagom till sommaren och från mitten av hösten har hon jobbat deltid som biträdande rektor på ”sin” skola. Det har varit en mycket lärorik tid, men samtidigt har det blivit mycket jobb. Nästa år så kommer Gunilla gå tillbaka att jobba 80%, men inte släppa deltiden som biträdande rektor. Extra krydda blir det att samtidigt sitta med i Lärarnas riksförbunds styrelse i Uppsala…

Julen drog vi igång med 10-års jubileum för 1:a advents glögg med skinkmacka. Drygt 35 personer kom vilket gläder oss mycket. Vi ser nu framemot ett långt jullov där ingen av oss skall arbete något alls (lovar).

Vi har därmed kommit fram till slutklämmen;

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Det här inlägget postades i Julbrev och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.