Söderströms julbrev 2007

Vi börjar med den minsta, hon som blivit stor och börjat skolan… Elin stormtrivs i sin förskoleklass på samma skola och fritids som Hanna. (Mycket skönt tycker föräldrarna när de ska hämta och lämna.) Hanna har blivit en riktig skoltjej och tar skolarbetet på allvar även om fritids är roligast…

Alla lördagskvällar var bokade under våren pga. melodifestivalen, höjdpunkten var att se The Ark vinna delfinalen i Göteborg. Hanna var lycklig! (Elin var nöjd hemma hos farmor och farfar tittandes på tv).

Årets första semester bar av till i Orsa Grönklitt där vi bodde i ett hus precis vid backen tillsammans med 13 andra till varav 10 under 7 år. Låter avskräckande men det var riktigt roligt och man behövde inte laga mat så ofta, bara mycket, när man väl lagade…

Den årliga skidsemestern med Thorells gick i år till Vemdalen där Tomas och Gunilla var dem enda som gick på skidskola. De fick en privatlektion så dem ska kunna åka carving…

I födelsedagspresent fick Peter en vandring på 2 mil från Gimo till Östhammars herrgård av sin fru. Till följd av detta ska vi nu bli en till i familjen, någon gång runt den 29 september…

Gunilla har fått känna av hur det är att vara gravid när man närmar sig 40. Illamående hela sommaren, sjukskriven från början av november pga. foglossning. Det är inte bara Gunilla som fått kämpa, vad sägs om Peters bravad att dra Gunilla i rullstol runt backarna vid Östermalm för att kunna se Lena och Orup på Chinateatern.

Sommaren var som vanligt delad mellan Mörtsjö i Hälsingland och Stockevik i Bohuslän. Gunilla och Peter passade också på att göra en egen resa till Skåne för att gå på kusinbröllop.

En tur till St. Annas skärgård hann vi också med där vi hyrde en segelbåt och gav oss ut. Efter tre dagar med regn och Peter som fick halsfluss så avslutades resan. Hanna och Elin förstod inte varför, de tyckte det var såå mysigt! (Den uppfattningen hade inte Gunilla…).

Höstens händelse var att åka till Malta för att fira Peters föräldrars 70:årsdag. Underbart väder, fint hotell vid havet, många pooler och massor av kultur. Familjen var dock inte riktigt överrens om vad som var roligast att göra under dagarna: ”Var det verkligen värt att åka så här långt för att se på de här stenarna…” var Hannas kommentar efter att ha sett ett av världens äldsta tempel.

Vi vill också rikta ett tack till våra fantastiska föräldrar så att vi kunnat och hunnit ha vårt årliga adventsfika samt hunnit renovera vår källare så vi är redo att bli fem!

Vi vill önska er alla en riktigt God jul och ett Gott Nytt år!
Elin Hanna Gunilla Peter

Det här inlägget postades i Julbrev och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.