Söderströms julbrev 2009

Under året passerade Gunilla 40 år och Peter närmar sig en passering snabbare än vad han själv vill, Hanna börjar närma sig tvåsiffrigt, Elin kan vara hemma själv och Ida måste snart ha egen flygstol. Ännu ett år har gott och det känns som om tiden bara flyger iväg…

Turen till fjällen gick till Klövsjö (som vanligt) och i år fick vi några fantastiska soldagar både på kalfjället och i afterskin. Några dagar i Bollnäs med skidåkning i Järvsö passade vi också på att ha (frukost serverad, maten klar när vi kommer hem, barnvakt till Ida = lyx).

Under sommaren kändes det som vi var överallt och packade ner och upp mest hela tiden. Vi har kommit fram till att nästa år så skall vi fokusera mera – färre ställen, längre perioder. Förutom att ha varit i Hälsingland och Bohuslän så var hela familjen i Riksgränsen och vandrade en vecka. Sista dagen blev det uppför och nedför en etapp på 12 km. Hanna och Elin imponerade som fjällvandrare, Ida åkte mest ryggsäck. Föräldrarna gjorde en kortare resa till Rom. Italiensk mat är god och det är varmt i Rom i juli…

Det största missödet under sommaren var att Hanna inte kunde bada. En varm dag i början av juli så åkte barnen vattenrutschbana i trädgården och på något konstigt sätt så åkte Hanna på en vass kant och skar upp hela benet. Efter en snabb färd till ackis och 14 stygn senare var vi hemma igen med ett stort bandage längs hela benet och badförbud under 1 månad i juli -augusti…

Under våren delade vi på att vara hemma med Ida. Till hösten började Ida på dagis i närheten av skolan där Hanna och Elin går – fantastiskt smidigt att det inte behöva stanna på mer än ett ställe. För Ida blev det dock en initial besvikelse att det inte var på skolan hon skulle börja utan på ett helt annat ställe.

Under hösten har både Hanna och Elin spelat handboll och tycker det är jätteroligt. Att träningen ligger på cykelavstånd från Tunagatan gör inte saken sämre för föräldrarna. På fotbollsfronten har dock intresset svalnat så pass mycket (trots Peters ivriga uppmuntran) att båda flickorna gör uppehåll, åtminstone över vintern.

Efter mycket framskjutning av planering och ”det ordnar vi sedan” attityd så blev det skarpt läge under sommaren att ordna vår gemensamma 40-årsfest. Sondering av lokal, sökning efter band på Blocket och diskussioner runt vilken mat som skulle serveras så landade allt i september med en, ur vår synvinkel, rolig och minnesvärd fest. Återigen ett stort tack till er som var med och firade med oss!

Det har varit mycket jobb under året där Peter har rest mycket (trots pappaledighet under första halvåret) och Gunillas jobb som biträdande rektor har tagit mycket tid. Gunilla har gjort ett uppvaknande av att ”bara” ha 5 veckors semester – man hinner ju ingenting…

Hur som helst så är julen nu bara några dagar bort och familjen kommer fira den hemma i Uppsala med mormor, farmor och farfar. Men redan dagen efter annandagen så blir det skidåkning då vi åker en vecka till Funäsdalen för fira födelsedagar (Elin och Hanna) och skåla in det nya året. Därmed har vi nått slutet av detta julbrev och vi vill önska er alla

En God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!
Gunilla, Peter, Hanna, Elin, Ida

Det här inlägget postades i Julbrev och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.