Söderströms julbrev 2010

Låt oss börja med det viktigaste först:

Familjen Söderström vill önska er en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Med det sagt så låt oss titta tillbaka på det gånga året. I början av året var det precis som nu en riktig vinter med snö och kyla. Extra kallt var det i Tännäs (Funäsdalen) där familjen åkte skidor över nyåret och smet ifrån födelsedagsfirande för Hanna och Elin (ingen oro, flickorna firades och fick presenter). Det blev skidåkning varje dag på längden eller tvären fast temperaturen inte nådde mer än -20C den varmaste dagen. Det hela blev till en skön upplevelse som var så bra att vi om 2 veckor åker igen till fjälls, men denna gång blir det Edsåsdalen (närheten av Åre).

För Hannas del så har hon under året fortsatt med handbollen som den huvudsakliga fritidsaktiviteten och det stormtrivs hon med. Att titta på matcher är riktigt spännande och det kan stundtals vara mycket tufft och göra ont. Annars var största steget att Hanna började på mellanstadiet och kom in en delvis ny klass där det är utmanande att börja lära känna nya klasskompisar.

Elin verkar (äntligen) ha hittat en bra mix av två fritidsaktiviteter som hon gillar. Dels så fortsätter hon med gymnastiken och dels så har hon börjat med cheerleading. I det sistnämnda är Elin föga förvånande topp i pyramiden vilket naturligtvis kan fresta på föräldrarnas nerver särskilt som hon säger att ibland trillar jag ner …

Energiknippet Ida kör vidare med dagis som enda aktivitet (som tredje barn så får man räta in sig i ledet…). Mycket skratt och upptåg blir det tillsammans med henne för att inte nämna skavsår i öronen från allt prat och sång.

Sommaren inleddes med en drygt två veckor lång semester i Kroatien. Första veckan tillsammans med familjen Landin ombord på en segelbåt. Trångt blev det med 4 vuxna och 5 barn i en 40 fotare, men det blev en fantastisk upplevelse. Segling och bad på dagarna i azurblått vatten och god mat med vin på kvällarna – vad kan vara bättre? Senare delen av Kroatiensemestern förlades på ett rysshotell i närheten av Trogir och dagarna gick åt att vila, sola och bada. Med halvpension på hotellet så kom maten upp i samma standard som Haapsalu-semestern med familjen Hallberg-Karlsson för några år sedan där pricken över i:et var efterrätten rödbetsgrädde…

Annars har vardagen under året varit samma som alla andra trebarnsfamiljer med mycket skjutsande, snorande näsor och pusslande för att hinna med åtminstone det viktigaste. På jobbet har det varit intensivt för både Gunilla med alla rektorsbestyr och för Peter med många (korta) resor.

Det är under dessa tider man ser tillbaka på de sköna semestrarna och tänker på framtida resmål. För 2011 så ligger planerna på tågluffning i Europa för hela familjen, men de är ännu så länge mycket preliminära. Har ni några tips så tas de tacksamt emot…

Mot slutet av året fick Gunilla och Peter nog av all vardag och åkte till Paris en weekend. Det blev ett skönt break från vardagen i november (även om den varit ovanligt vit och därmed trevlig i år). Ett besök på Louvren och goda långa middagar blev resans höjdpunkter.

Nu är det en vecka kvar till jul och redan fjärde advent. Hög tid att avsluta julklappsköp och bestyr samt denna årliga tillbakablick på vart vårt liv tagit vägen. Och sist, jo Peter passerade 40 för första och sista gången.

Det här inlägget postades i Julbrev och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.