Söderströms julbrev 2011

Någonting har hänt…

Vi kom just hem från en kvällspromenad och satte oss vid ett dukat bord med tända ljus. Tänk att kunna lämna hemmet tillsammans och mötas av ett mysfika när man kommer hem. Det är fantastiskt att ha lite större barn! (Den minsta sov gott i sin säng.)

Vi har haft lite försmak av större barn under sommaren när Hanna och Elin har varit barnvakt (och genom detta tjänat massor av pengar) när vi varit på vuxenmiddag. Dock har de flesta barnvaktstillfällena gått till att parera mellan jobb.  Peter har fortsatt att resa mycket och Gunilla har fått nytt jobb som rektor och arbetar 100 % för första gången på 12 år, det är inte alltid det fungerar med koordinationen, tur att de stora tjejerna har kunnat ta ett större ansvar!

Vi började året med en nyårsvecka i Edsåsdalen. Det var så bra att vi åker dit igen i år efter vi firat jul i Uppsala. God mat, skidåkning, öppna spisar, bokläsning, pool, bastu, bättre kan det inte bli…

Våren gick i snabbt förbi, men vi hann med ytterligare en skidresa till Sälen. Många helger användes till hejande på Hannas handbollsmatcher i bl.a. Hallsberg där hela familjen följde med. Nu har vi också införskaffat oss bärbara solstolar…

Direkt efter midsommar flög vi till Milano och hämtade ut bilen som tog oss runt Italien under 2,5 vecka. I denna bil fick vi åka många mil på slingrande och mycket smala italienska bergsvägar. Första målet var ett alphus, med röda pelargoner i blomsterlådan, just väster om Gardasjön. Där vandrade vi så gott man kan med en 3-åring. Vilka vyer, vilken mat! Mutan till barnen var nästa resmål, en lägenhet vid Adriatiskahavet med ett stort poolområde. Efter en vecka i poolen åkte vi till Gunillas drömställe, en vingård i Toscana, vilket lugn, vilken värme, vilket vin!

Sommaren avslutades med ett par veckor i Stockevik. Där fick vi njuta av bad, sol, båt och krabbfiske. Under de sista dagarna så krockade vi med en älg på väg från Liseberg, vår bil fick skrotas, men vi fick inte en skråma (tack Volvo) – men mycket att fundera på efteråt…

Hösten drog sedan igång; Elin övar flitigt på sitt piano, tränar badminton, handboll och hon har börjat på mellanstadiet i en ny klass där allt går bra. Hanna fortsätter med handboll och gitarr men Ida har inte heller under detta år fått börja på någon aktivitet men hon vet definitivt hur en handboll ska slängas. Nyårslöftet blir att ta hand om varandra mer och jobba mindre!

God Jul och Gott Nytt År önskar familjen Söderström

Det här inlägget postades i Julbrev och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.