Söderströms julbrev 2015

Julkort2015

Julen och årets slut nalkas med stormsteg (även i bokstavlig mening med tanke på hur mycket det har blåst de senaste veckorna). Familjen sitter nu och försöker sammanfatta det gångna året.
Mycket vardag med jobb, skolarbete och handboll har det varit, men vi har även hunnit med semestrar och husrenovering. Under våren slet vi med att renskrapa södergaveln på huset i Uppsala och till slut blev den röd och vacker igen – mycket tack vare att Hanna vågade sig högst upp på ställningen! Även fjällstugan har uppgraderats med kommunalt vatten, ny toalett, dusch, bastu och soffa samt inte minst välfyllt vedförråd.

Ida: Sommaren började med intensiv-simskola i tre veckor för mig där hela familjen involverades att följa med. Detta var bra kunskaper att kunna inför sommar semestern i Spanien där vi inledde med 4 dagar i poolen. Vi åkte sedan vidare till bergen där jag badade med en [riktig] groda i poolen och vi avslutade resan vid kusten där jag lärde mig att dyka i poolen med hjälp av Hanna.

Gunilla: Fjällen under hösten har präglats av vattenfall, vi har gått, vandrat och klättrat för att se olika vattenfall. Efter att ha vandrat till flera olika fall visade det sig att det mäktigaste vattenfallet är på gångavstånd från stugan…
Hanna och jag testade också att åka mountainbike i fjällen det var skitigt, adrenalin höjande och jätteroligt! På önskelistan står nu mountainbikes.

Elin: Under påsklovet kom påskharen med en lass godis och en resa till London i april till döttrarna Söderström. En resa full med shopping och upplevelser. Tillsammans såg vi Big ben, madame Tussauds och några få platser till, eftersom vissa i familjen föredrar spring på shopping gator framför stridsflygplans museum…

Hanna: Under året har jag konfirmerat mig i Gamla Uppsala kyrka. En träff i månaden och i slutet av sommarlovet åkte vi till Rom. 32 personer åkte sammanlagt och det var en av de mest fantastiska resorna jag har gjort under hela mitt liv. Vi gick 8 mil under de fyra dagarna, så ont i fötterna hade jag när jag skulle sova. Konfirmationsgudstjänsten var superhäftig och att konfirmera mig var en av de bästa sakerna jag har gjort. En upplevelse jag aldrig kommer att glömma.

Peter: Det blev en kul leksak även i år till familjen – en skoter. De första turerna i den omedelbara närheten till stugan var jobbiga, mycket jobbiga. Jag körde ideligen fast, försökte backa loss vilket bara gjorde situationen värre, sedan lyfta och baxa för att komma loss. Mycket svettigt och mycket snö i skorna! Sedan insåg jag att problemet var skorna, så med nya skoterstövlar så lossnade det och det blev flera fina turer på fjället. Förresten, visste ni att det går att fälla träd med skoter…

Nu laddar vi för en ny skidsäsong och början är lovade med fin skidåkning under andra adventshelgen. Senare under året hoppas vi på lite mer värme under sommaren för att det skall bli fler än ett dopp på hela säsongen som det blev under årets semester i Stockevik.

Det här inlägget postades i Julbrev. Bokmärk permalänken.