Söderströms julbrev 2014

Julkort2014
Här kommer 2014 års julbrev från familjen Söderström
Först ut att skriva är Elin; På sportlovet så åkte familjen till Bydalen för att åka skidor. Det var massor av snö, tack vare våra snökedjor kom vi upp till vår hyrda stuga med utlovad ski-in och ski-out. Det var en väldigt jobbig ski-out men det var en ännu värre ski-in. För att ta sig till och från backen så var man tvungen att först åka en bit och sen staka, staka och lite mer staka… Trots det hade vi en skön och mysig skidsemester i snön.
Johanna_Aftonbladet
Peter fick vid hemkomsten från Kroatien (en semester med bla segling) en chock. Johanna (vår segelbåt) återfanns på bild på Aftonbladets första sida! Visserligen så har Peter alltid försökt att hamna i just Aftonbladet, men inte med förolämpningen att man skall undvika just vår båt! Efter ett argt brev till AB så togs bilden bort och under sommaren blev det flera fina seglingar till Lysekil, turer runt Gåsö och även en runt Skaftö.
Hanna har, precis som de senaste åren, spelat mycket handboll. Under vårterminen så gick det bra i vissa serier och de fick spela slutspel i Stockholm. Under höstterminen så gick hennes lag upp i A-flick och började träna tre gr i veckan + två fyspass. A-flick innebär att de spelar mot 99/98/97 och eftersom medellängden i Hannas lag är 1.60 m så är det ganska tufft att möta de lag där nästan alla är 1.80 m. Men laget kämpar på och hoppas på bättre lycka i serierna nästa säsong.
Ida har också börjat spela handboll med Hanna som tränare (underlättar för mamma och pappa som inte behöver hämta och lämna). I augusti började Ida förskoleklass på Domarringen där hon trivs bland sina nya klasskompisar.
I höstas åkte vi till solen med släkten. Ida, som älskar att bada, trillade handlöst bakåt högst upp från vattenrutschkanan och slog i huvudet i betongen. Föräldrarna fick nästan hjärtinfarkt innan huvudet var sytt och medicin var inhämtat – som tur var gick allt bra. Det var annars en avkopplande semester där vi fick chansen att vila upp oss inför höstmörkret.
Gunilla har under året äntligen fått sin fjällstuga! I augusti blev vi med stuga i Sångbäcksvallen (i Vemdalen mellan Klövsjö och Storhogna). Peter och Gunilla har redan varit där vid sex tillfällen och vandrat och fixat rummen (målat över lite furukänsla) till vinterns aktiviteter. Vi ser fram emot att få åka upp den 19 december, nu ska vi åka massor med skidor hela vintern!
Höstens toppades med att Gunilla äntligen blev klar med sin rektorsutbildning efter 3 år slit (speciellt de sista dagarna innan varje deadline) så är hon nu en ”riktig” rektor!
Med önskan om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År
önskar familjen Söderström

Det här inlägget postades i Julbrev. Bokmärk permalänken.