Sushiris

Att göra gott sushiris är inte lätt, men riset är minst lika viktigt som fin fisk! Här kommer ett recept.

Ingredienser (4 port.):

  • 5 dl sushiris
  • 7,5 dl vatten
  • 7 msk risvinäger
  • 2,5 msk socker
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Skölj riset med kallt vatten. Byt rengöringsvatten 6-7 gånger och ta samtidigt bort eventuella missfärgade riskorn.
  2. Slå av vattnet.
  3. Häll på rikligt med nytt kallt vatten (7,5 dl) och låt ligga i blöt minst en timme, gärna längre.
  4. Koka upp på hög värme.
  5. Lägg på locket när det kokar häftigt och sänk värmen till ettan och koka i 5 minuter så att vattnet kokar in.
  6. Stäng av värmen och låt riset stå kvar på plattan i 10-15 minuter.
  7. Koka under tiden ihop risvinäger, socker och salt.
  8. Bred sedan ut riset i en flat skål (ej metall).
  9. Slå över vinägerblandningen och rör om försiktigt.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.