Söderströms julbrev 2012

julkort2012

 

 

 

 

Oj nu har det gått ett år igen, julen närmar sig och med den en längre skön ledighet – äntligen ett år som går i arbetstagarens tecken…

Precis som de senaste åren så bär det av till fjällen över nyår för att få avkoppling och lugn. Vi byter ställe från Edsåsdalen till Lofsdalen. Flera vänner säger att det är kallt i Lofsdalen, så vi får hoppas på åtminstone en tillfällig klimatuppvärmning.

Hanna och Elin är mer och mer aktiva med fritidsaktiviteterna, t.ex. så spelade Hannas handbollslag 98 matcher från september till mars förra säsongen. Elin spelade också ett antal matcher med sin mamma som lagledare, men inför höstsäsongen så satsade Elin på dans och piano. Ida fick värma upp med lagen och titta på datorn när föräldrarna satt i sekretariatet. På hösten fick hon dock börja med sin första aktivitet, dans på Edge som sina stora syskon.

Hanna hade sett framemot att spela Partille Cup i början av juli, men en inflammerad tand satte stopp för både spel, Liseberg och annat skoj. Det är tur att farmor och farfar bor i Göteborg och kunde ta hand om Hanna.

För Gunilla och Peter har jobbet tagit mycket tid. Peter reste till Bryssel, Madrid, Berlin, Lissabon; varje månad. Gunilla jobbade med all administration och byråkrati som finns i skolvärlden. Tur att mormor, farmor, farfar och morbror & Milla finns…

Varje söndagskväll sätter sig hela familjen ner och skriver ner om den kommande veckan; vem hämtar/lämnar, vem lagar mat, vilka aktiviteter är på gång, vem skall leka med vem och var, etc. På detta sätt kan hela familjen hjälpas åt att få pusslet att gå ihop. (Tack till Marika som tipsade om whiteboarden.)

För att orka det tempot som finns under veckorna med jobb, skola och aktiviteter så försöker vi planera in andhål under hela året. På sommaren seglade vi i Kroatiens, var på kusinbröllop i Skåne och spenderade tid i Stockevik. Under september fick et skönt avbrott i Kalabrien tillsammans med farmor, farfar, Ann, Matt och badade, åt glass, solade och såg på Strombolivulkanen som får utbrott var 15 min. I april tog vi en paus för att åka skidor i Klövsjö, det var ett fantastiskt väder och härlig skidåkning när väl hela familjen var samlad där.

Att hela familjen skulle vara samlad vi skidåkningen var inte given. Dagen innan vi skulle åka fick Elin hjärtklappning (när vi kom upp till Akademiska och tyckte pulsen hade lugnat sig så låg den fortfarande på 190) och därför fick Elin och Gunilla stanna kvar på sjukhuset i 3 dagar och ”ställa in” in hjärtmedicinen. Efter tre dagar och utskriven från sjukhuset tog Elin och Gunilla bussen till Vemdalen och fick några välförtjänta skiddagar.

Seglingen i Kroatien är värt att nämna några ord till om. Det var ett stort äventyr tillsammans med familjen Landin och en 45 fots segelbåt i ett kristallklart vatten, strålande väder och små mysiga hamnar och restauranger. När vi hämtade ut båten tyckte personalen att det såg ut som vi behövde en au-pair (6 barn), men med dessa fantastiska barn behövdes inte detta. Barnen insåg snabbt när det var dags att lägga till och de vuxna började bli stirriga. Då tog de alla syskon med sig ner i kajutan och kom inte upp förrän de vuxna satt med en varsin öl och skröt över sin tilläggning.

Vi har även under året blivit med båt, Johanna. Hon är en röd, 21 fot lång segelbåt som är så smäcker och grann. Tjejerna hade nog hellre velat ha båt mer lika den i Kroatien men mamma och pappa är mycket nöjda.

Så tills nästa gång vi hörs, syns eller umgås;

God Jul och Gott Nytt år önskar familjen Söderström!

Det här inlägget postades i Julbrev och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.